Hříbkové cappuccino a bramborové krokety
Hříbky jsou jedny z nejoblíbenějších hub v Česku. Elegantní pojetí houbového krému s chutnými bramborovými kroketami osvěží každou nabídku.
Suroviny
Hříbkové cappuccino
- Hříbky 500 g
- Šalotka 300 g
- Kmín
- THOMY Combiflex 100 ml
- CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 100 ml
- Hladká mouka 100 g
- Smetana 750 ml
- Sůl a pepř
Bramborové krokety
- MAGGI Bramborové těsto 200 g
- Petržel listová 100 g
- MAGGI Zlatá obalovací směs sezam 100 g
Majoránkový olej
- Olivový olej 200 ml
- Majoránka 50 g
Příprava
-
1Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme společně s kmínem na THOMY Combiflexu.
-
2Přidáme nasekané houby a společně orestujeme. Zalijeme vodou a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
-
3Zahustíme jíškou, promixujeme a zjemníme smetanou. Vložíme do šlehačkové lahve a vytvoříme espumu.
-
4Dle návodu připravíme MAGGI Bramborové těsto, přidáme nasekanou listovou petržel a vytvarujeme bramborové krokety.
-
5Obalíme v MAGGI Zlaté obalovací směsi sezam a pozvolna smažíme dozlatova.
-
6Olej umixujeme s majoránkou a přecedíme.
-
7Hříbkové cappuccino podáváme spolu s bramborovými kroketami a zakápneme majoránkovým olejem.
Tip šéfkuchaře: Stejným způsobem můžeme připravit krém z lišek, žampionů nebo hlívy.