Hříbkové cappuccino a bramborové krokety

  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Hříbky jsou jedny z nejoblíbenějších hub v Česku. Elegantní pojetí houbového krému s chutnými bramborovými kroketami osvěží každou nabídku.

Suroviny
Hříbkové cappuccino
  • Hříbky 500 g
  • Šalotka 300 g
  • Kmín
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 100 ml
  • Hladká mouka 100 g
  • Smetana 750 ml
  • Sůl a pepř
Bramborové krokety
  • MAGGI Bramborové těsto 200 g
  • Petržel listová 100 g
  • MAGGI Zlatá obalovací směs sezam 100 g
Majoránkový olej
  • Olivový olej 200 ml
  • Majoránka 50 g
Příprava
  • 1
    Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme společně s kmínem na THOMY Combiflexu.
  • 2
    Přidáme nasekané houby a společně orestujeme. Zalijeme vodou a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
  • 3
    Zahustíme jíškou, promixujeme a zjemníme smetanou. Vložíme do šlehačkové lahve a vytvoříme espumu.
  • 4
    Dle návodu připravíme MAGGI Bramborové těsto, přidáme nasekanou listovou petržel a vytvarujeme bramborové krokety.
  • 5
    Obalíme v MAGGI Zlaté obalovací směsi sezam a pozvolna smažíme dozlatova.
  • 6
    Olej umixujeme s majoránkou a přecedíme.
  • 7
    Hříbkové cappuccino podáváme spolu s bramborovými kroketami a zakápneme majoránkovým olejem.

 

Tip šéfkuchaře: Stejným způsobem můžeme připravit krém z lišek, žampionů nebo hlívy.