Kanadský losos s krustou ze smržů, treskou, mušlemi sv.Jakuba, hráškovým pyré a jarní zeleninou

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10

Tento pokrm vám zaručeně roztančí chuťové pohárky. Kombinaci oblíbeného lososa, tresky a mušlí doplněné ravioly, smrži a hráškovým pyré si zamilují i nejnáročnější gurmáni.

Suroviny
  • 1000 g filetů z lososa
  • 1000 g filetů z tresky
  • 10 ks mušlí sv. Jakuba
  • 200 g černého žitného chleba
  • 20 g sušených smržů
  • 1 l olivového oleje
  • 15 g mořské soli
  • 3 g barevného pepře
  • 200 g másla
  • 0,5 l bílého vína
  • 400 g mrkve a celeru
  • 200 ml THOMY Combiflex
  • 1000 g mraženého hrášku
  • 100 g lesního medu
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g žloutků
  • 10 g čerstvého kopru
  • 1 g kouřové soli
  • 10 ks mini karotky
  • 200 g Baby chřestu
  • 500 ml smetany 33%
Příprava
  • 1
    Lososa si nakrájíme na porce, osolíme a vložíme na 62 stupňů konfitovat do oleje na 20 minut.
  • 2
    Krusta ze smržů: tmavý chléb si rozkutrujeme společně se smrži a máslem. Vložíme na lososa a krátce gratinujeme.
  • 3
    Treska na páře: bílé víno s kořenovou zeleninou přivedeme k varu, vložíme cedník a na páře s pokličkou vaříme tresku cca 5 minut.
  • 4
    Mušle sv. Jakuba: mušle si očistíme, krátce orestujeme na oleji z obou stran.
  • 5
    Hráškové pyré: hrášek si orestujeme, zalijeme vodou a krátce povaříme, v mixéru společně s medem a máslem vymixujeme v hladké pyré.
  • 6
    Raviola: připravíme si těsto na ravioly, Naplníme nakrájenými odřezkami ryb, dochutíme uzenou soli a nasekaným koprem.
  • 7
    Zelenina: zeleninu si zblanšírujeme a orestujeme na oleji.
  • 8
    Espuma: smrže si povaříme ve smetaně, rozmixujeme a přidáme do holandské omáčky. Dochutíme medem a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.