Kanadský losos s krustou ze smržů, treskou, mušlemi sv.Jakuba, hráškovým pyré a jarní zeleninou
Tento pokrm vám zaručeně roztančí chuťové pohárky. Kombinaci oblíbeného lososa, tresky a mušlí doplněné ravioly, smrži a hráškovým pyré si zamilují i nejnáročnější gurmáni.
Suroviny
- 1000 g filetů z lososa
- 1000 g filetů z tresky
- 10 ks mušlí sv. Jakuba
- 200 g černého žitného chleba
- 20 g sušených smržů
- 1 l olivového oleje
- 15 g mořské soli
- 3 g barevného pepře
- 200 g másla
- 0,5 l bílého vína
- 400 g mrkve a celeru
- 200 ml THOMY Combiflex
- 1000 g mraženého hrášku
- 100 g lesního medu
- 200 g hladké mouky
- 50 g žloutků
- 10 g čerstvého kopru
- 1 g kouřové soli
- 10 ks mini karotky
- 200 g Baby chřestu
- 500 ml smetany 33%
Příprava
-
1Lososa si nakrájíme na porce, osolíme a vložíme na 62 stupňů konfitovat do oleje na 20 minut.
-
2Krusta ze smržů: tmavý chléb si rozkutrujeme společně se smrži a máslem. Vložíme na lososa a krátce gratinujeme.
-
3Treska na páře: bílé víno s kořenovou zeleninou přivedeme k varu, vložíme cedník a na páře s pokličkou vaříme tresku cca 5 minut.
-
4Mušle sv. Jakuba: mušle si očistíme, krátce orestujeme na oleji z obou stran.
-
5Hráškové pyré: hrášek si orestujeme, zalijeme vodou a krátce povaříme, v mixéru společně s medem a máslem vymixujeme v hladké pyré.
-
6Raviola: připravíme si těsto na ravioly, Naplníme nakrájenými odřezkami ryb, dochutíme uzenou soli a nasekaným koprem.
-
7Zelenina: zeleninu si zblanšírujeme a orestujeme na oleji.
-
8Espuma: smrže si povaříme ve smetaně, rozmixujeme a přidáme do holandské omáčky. Dochutíme medem a pomocí 2 bombiček vytvoříme espumu.