Králičí hřbet a ragú z ledvinek

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10

Králičí hřbet sous vide, pyré z mladého hrášku a máty, ragú z ledvinek, škvarkový knedlíček

Recept, který obohatí velikonoční menu, může být pro vaše zákazníky právě králičí hřbet sous vide s netradičním ragú.

Suroviny
Králičí hřbet:
  • 1700 g králičího hřbetu
  • 200 ml smetany
  • 100 g ledvinek
  • 20 g majoránky
  • 200 g lardo špeku
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Sůl a pepř
Pyré z hrášku:
  • 1000 g hrášku
  • 20 g máty
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 80 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 100 ml smetany
Škvarkový knedlíček:
  • 400 g MAGGI Bramborového těsta
  • 2 ks vejce
  • 20 g bramborového škrobu
  • 100 g škvarků
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Hřbet si vykostíme, okořeníme.
  • 2
    Na potravinovou folii si rozložíme na plátky nakrájený lardo špek.
  • 3
    Králičí maso (odřezky z hřbetu) si společně se solí, pepřem a majoránkou vymixujeme v hladkou fáš.
  • 4
    Na špek dáme vykostěný hřbet z králíka a rozetřeme fáš.
  • 5
    Zabalíme, pevně zamotáme a vaříme ve vodní lázni na 65° Celsia po dobu 2 hodin.
  • 6
    Na oleji orestujeme hrášek.
  • 7
    Vložíme do mixéru, přidáme listy máty a zalijeme smetanou a máslem.
  • 8
    Dochutíme zeleninovým koncentrátem.
  • 9
    Rozmixujeme v hladké pyré.
  • 10
    Ledvinky si orestujeme na THOMY Combiflexu a vložíme do fáše.
  • 11
    Připravíme si MAGGI Bramborové těsto dle návodu a do těsta zapracujeme bramborový škrob.
  • 12
    Vytvarujeme malé knedlíčky a uvaříme do měkka.
  • 13
    Škvarky si nasekáme v kutru. Knedlíčky obalíme v drcených škvarkách.