Risotto z pečené dýně a candát s parmazánovými chipsy

  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Krémové risotto a candát se rozplývají na jazyku. Spojení dýně a ryby je velmi neobvyklé, přesto ale spolu tyto suroviny fungují výborně.

Suroviny
  • Arborio rýže 750 g
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 200 g
  • Dýně 1000 g
  • Máslo 200 g
  • Parmezán 200 g
  • Candát 1000 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Šalotka 200 g
  • Sůl a černé koření
Příprava
  • 1
    Na Thomy Combiflexu orestujeme šalotku nakrájenou najemno, přidáme rýži a krátce orestujeme a postupně přiléváme vývar. Risotto musí stále vřít.
  • 2
    Z CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového připravíme vývar na podlévání risotta.
  • 3
    Dýni očistíme, nakrájíme a upečeme doměkka. Rozmixujeme a přidáme do risotta.
  • 4
    Na závěr do risotta přidáme studené máslo a nastrouhaný parmezán.
  • 5
    Candáta osolíme a zprudka opečeme na Thomy Combiflexu kůží napřed.
  • 6
    Parmezán nastrouháme, vložíme na pečící papír a v troubě necháme zezlátnout. Necháme vychladit a nakrájíme jej na chipsy.
  • 7
    Dýňové risotto podáváme s candátem a parmezánovými chipsy.

Tip: Na parmezánové chipsy nastrouháme sýr na jemno a pečeme na 180°C po dobu 5 minut.