Risotto z pečené dýně a candát s parmazánovými chipsy
Krémové risotto a candát se rozplývají na jazyku. Spojení dýně a ryby je velmi neobvyklé, přesto ale spolu tyto suroviny fungují výborně.
Suroviny
- Arborio rýže 750 g
- CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 200 g
- Dýně 1000 g
- Máslo 200 g
- Parmezán 200 g
- Candát 1000 g
- THOMY Combiflex 100 ml
- Šalotka 200 g
- Sůl a černé koření
Příprava
-
1Na Thomy Combiflexu orestujeme šalotku nakrájenou najemno, přidáme rýži a krátce orestujeme a postupně přiléváme vývar. Risotto musí stále vřít.
-
2Z CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového připravíme vývar na podlévání risotta.
-
3Dýni očistíme, nakrájíme a upečeme doměkka. Rozmixujeme a přidáme do risotta.
-
4Na závěr do risotta přidáme studené máslo a nastrouhaný parmezán.
-
5Candáta osolíme a zprudka opečeme na Thomy Combiflexu kůží napřed.
-
6Parmezán nastrouháme, vložíme na pečící papír a v troubě necháme zezlátnout. Necháme vychladit a nakrájíme jej na chipsy.
-
7Dýňové risotto podáváme s candátem a parmezánovými chipsy.
Tip: Na parmezánové chipsy nastrouháme sýr na jemno a pečeme na 180°C po dobu 5 minut.