Vepřová krkovička a houbové ragů
Vepřová krkovička sous vide, houbové ragů, kadeřávek, bylinková strouhanka
Recept s houbovým ragů, který stojí za vyzkoušení.
Suroviny
- Vepřová krkovice 1500 g
- THOMY COMBIFLEX OLEJ 100 ML
- Tymián 20g
- CHEF HOUBOVÁ OMÁČKA 500 ML
- Šalotka
- MAGGI BRAMBOROVÉ TĚSTO 400 G
- Vejce 1 ks
- Šalotka 100 g
- Pažitka 20g
- Kadeřávek 500 g
- Petržel listová, kerblík, libeček 40 g
- Bílá žemle 200 g
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Vepřovou krkovičku si podélně rozřízneme, osolíme, okořeníme čerstvým tymiánem a zabalíme do fresh folie na válečky.
-
2Vložíme do vakuovacích sáčků, zavakuujeme a vaříme v sous vide lázni na 59° Celsia po dobu 75 minut. Po uvaření maso orestujeme.
-
3Z MAGGI bramborového těsta si připravíme dle návodu malé kulaté nočky, které uvaříme na páře.
-
4Na THOMY Combiflex oleji orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme uvařené bramborové nočky, CHEF houbovou omáčku a nasekanou pažitku. Vše společně prohřejeme.
-
5Bílou žemli si v konvektomatu usušíme a společně s bylinkami pomocí kutru nasekáme na bylinkovou strouhanku.
-
6Krkovičku si obalíme bylinkovou strouhankou, servírujeme s houbovým ragú a kadeřávkem.