Vepřová krkovička a houbové ragů

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Vepřová krkovička sous vide, houbové ragů, kadeřávek, bylinková strouhanka

Recept s houbovým ragů, který stojí za vyzkoušení.

Suroviny
  • Vepřová krkovice 1500 g
  • THOMY COMBIFLEX OLEJ 100 ML
  • Tymián 20g
  • CHEF HOUBOVÁ OMÁČKA 500 ML
  • Šalotka
  • MAGGI BRAMBOROVÉ TĚSTO 400 G
  • Vejce 1 ks
  • Šalotka 100 g
  • Pažitka 20g
  • Kadeřávek 500 g
  • Petržel listová, kerblík, libeček 40 g
  • Bílá žemle 200 g
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Vepřovou krkovičku si podélně rozřízneme, osolíme, okořeníme čerstvým tymiánem a zabalíme do fresh folie na válečky.
  • 2
    Vložíme do vakuovacích sáčků, zavakuujeme a vaříme v sous vide lázni na 59° Celsia po dobu 75 minut. Po uvaření maso orestujeme.
  • 3
    Z MAGGI bramborového těsta si připravíme dle návodu malé kulaté nočky, které uvaříme na páře.
  • 4
    Na THOMY Combiflex oleji orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme uvařené bramborové nočky, CHEF houbovou omáčku a nasekanou pažitku. Vše společně prohřejeme.
  • 5
    Bílou žemli si v konvektomatu usušíme a společně s bylinkami pomocí kutru nasekáme na bylinkovou strouhanku.
  • 6
    Krkovičku si obalíme bylinkovou strouhankou, servírujeme s houbovým ragú a kadeřávkem.
gg banner