Kofta s cizrnou a pikantní rajčatovou omáčkou

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Recept na veganskou verzi libanonské speciality - koftu.
Suroviny
  • 600 g vodnice
  • 2 - 3 lžičky soli
  • 50 ml citronové šťávy
  • 150 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 25 g čerstvého tymiánu
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 000 ml MAGGI Tomatového základu
  • 2 lžičky cukru
  • 2-4 lžíce harissy
  • 4 lžíce CHEF Tekutého koncentrátu houbového
  • Sůl
  • 800 g vařené cizrny
  • 200 g zelených oliv bez pecek
  • Koriandr
  • Chléb
Příprava
  • 1
    Vodnici očistěte a nakrájejte na klínky. Smíchejte se solí a citronovou šťávou a nechte je marinovat 30 minut.
  • 2
    Nakrájejte cibuli, česnek a tymián najemno.
  • 3
    Vodnici, cibuli a česnek podusíme cca 5 až 10 minut v hrnci s olejem a tymiánem.
  • 4
    Přidejte MAGGI® Tomatový základ a nechte vařit dalších 10-15 minut.
  • 5
    Přidejte cukr, harissu a CHEF Tekutý koncentrát houbový a nechte vařit asi 30 minut, dokud nedosáhne požadované textury.
  • 6
    Přidejte cizrnu, olivy a GARDEN GOURMET® Veganské kuličky a nechte 10 minut vařit.
  • 7
    Kuličky podávejte v malých miskách s chlebem a koriandrem.
  • Místo harissy lze použít všechny různé druhy chilli pasty.
  • Nahraďte olivy datlemi nebo jinými druhy sušeného ovoce.