GARDEN GOURMET® Veganské mleté s bílým tahini a čerstvými bylinkami
Recept vás vtáhne do tajů Středního východu. Tahini je vyrobeno z pražených sezamových semen, která byla rozemleta na hustou pastu steně jako arašídové máslo. Chuť je mírně hořká a ořechová s intenzivní dochutí sezamu. Tahini je oblíbenou ingrediencí na Středním východě v slané i sladké kuchyni. Je to například důležitá složka humusového receptu. Tahini můžete také použít přímo z plechovky jako dip k syrové zelenině nebo jako pomazánku na pečeném chlebu.
Suroviny
- 100 g petrželky
- 80 g máty
- 3 g černého mletého pepře
- 3 g mleté skořice
- 3 g mletého kmínu
- 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Tahini
- 400 g syrového tahini
- 800 g studené vody
- 10 g soli
- 1 ks citronu
Obloha
- Chléb
- Petržel
- Máta
- Citróny
Příprava
-
1Nasekejte petržel a mátu nahrubo a promíchejte s GARDEN GOURMET® Veganským mletým.
-
2Smíchejte všechna koření s CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým a smíchejte je s GARDEN GOURMET® Veganským mletým.
-
3Smíchejte tahini, vodu, citronovou šťávu a dochuťte solí. Vše spolu dobře promíchejte.
-
4Vložte GARDEN GOURMET® Veganské mleté do 10 zapékacích misek a přidejte omáčku tahini.
-
5Pečte v troubě při 180° C po dobu 8 až 10 minut. Pokud používáte malé mísy, nebo po dobu 12 až 15 minut, pokud používáte velkou formu, nebo dokud tahini nezezlátne.
-
6Podáváme s plochým chlebem, petrželkou, mátou a kousky citronu.
- GARDEN GOURMET® Veganské mleté lze použít na libanonské zeleninové lasagne.
- Podáváme s nakládanou paprikou a aromatickým bylinkovým salátem.