Grilované Yakitori špízy s pepřem a zázvorovým salátem
Grilované Yakitori špízy s fermentovaným pepřem a zázvorovým okurkovým salátem
Vneste dotek Japonska do své nabídky a snadno připravte grilované Yakitori špízy, populární japonské jídlo. Yakitori je vyroben z jemných kousků kuřete na dřevěném špízu a grilován na otevřeném plameni nebo velmi horkém grilu. Náš recept vám ale ukáže, jak udělat tento pokrm vegetariánský.
Suroviny
- 100 ml sojové omáčky s nízkým obsahem soli
- 200 ml vody
- 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 50 ml sezamového oleje
- 4 ks okurek
- 2 ks cibule
- 200 g nakládaného zázvoru
Fermentovaný pepř & medová glazura
- 2-4 lžíce fermentovaného pepře
- 100 ml sójové omáčka
- 100 ml medu
Obloha
- 100 g hrachových výhonků
- Černá sezamová semínka
Příprava
-
1Marinujeme GARDEN GOURMET® Veganské nudličky s CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým a sójovou omáčkou po dobu 30 minut.
-
2Oloupeme okurky. Nakrájíme je na polovinu podélně a poté na na 2 cm kusy.
-
3Cibuli nakrájíme na malé kostky a dvakrát umyjeme ve studené vodě. Následně ji vložíme do vody, smícháme s okurkami a nakládaným zázvorem.
-
4Smícháme fermentovaný pepř se sójovou omáčkou a medem.
-
5Promícháme GARDEN GOURMET® Veganské nudličky se sezamovým olejem.
-
6Nudličky napícháme na špíz a grilujeme na grilu po dobu 1-2 minut na každé straně.
-
7Horké špízy potřeme fermentovanou pepřovou omáčkou a podáváme s okurkovým salátem a hrachovými výhonky. Posypeme černými sezamovými semínky.
- Můžeme připravit okurkový salát se syrovou červenou řepou, daikonem nebo mrkví.
- Špízy podáváme s dušenou sushi rýží.