Harira polévka s veganskými kuličkami a šafránem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Harira polévka s GARDEN GOURMET® Veganskými kuličkami, šafránem a aromatickým kořením

Tento recept vás naučí, jak připravit marockou harira polévku na veganský způsob. Tato polévka je velmi sytá a podává se proto zvláště během ramadánu. Nabízí se také v mnoha marockých restauracích, protože je to velmi oblíbená polévka.

Suroviny
  • 4 ks cibule
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 polévková lžíce kurkumy
  • 1 polévková lžíce skořice
  • 1 polévková lžíce mletého zázvoru
  • 0,5 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 20 ks šafránových lístků
  • 1 l MAGGI Tomatového základu
  • 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 400 g žluté čočky
  • 600 g vařené cizrny
  • Sůl a černý pepř
Obloha
  • 50 g koriandru
  • 5 ks marockého plochého chleba
  • 150 g sladkých datlí
Příprava
  • 1
    Oloupeme a na kostky nakrájíme cibuli, celer a česnek.
  • 2
    Cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme koření a šafrán.
  • 3
    Přidáme MAGGI Tomatový základ, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a čočku.
  • 4
    Za stálého míchání vaříme dokud se čočka neuvaří (cca 20 minut).
  • 5
    Přidámee cizrnu, GARDEN GOURMET® Veganské kuličky a vaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Podáváme s plochým chlebem, sladkými datlemi a posypeme nahrubo nasekaným koriandrem.