Velikonoční jehněčí hřbet, pyré z lilku a vinná omáčka
Velikonoční jehněčí hřbet, pyré z pečeného lilku, vinná omáčka a divoká brokolice
Suroviny
- 1700 g jehněčího hřbetu
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 200 g másla
- 20 g rozmarýnu
- 100 g petrželové nati
- 250 g bílé žemle
- 200 g divoké brokolice
- 1000 g lilku
- 20 g česneku
- 20 g tymiánu
- 500 ml červeného vína
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Jehněčí hřbet očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a rozmarýnem.
-
2Připravujeme v sous vide lázni na 58° Celsia po dobu 75 minut.
-
3Z usušené bílé žemle a listové petržele, připravíme pomocí kutru bylinkovou krustu.
-
4Maso orestujeme ze všech stran a obalíme v bylinkové krustě.
-
5Brokolici si krátce povaříme a rychle ochladíme. Před podáváním orestujeme.
-
6Lilek společně s česnekem a tymiánem si orestujeme a dusíme do měkka.
-
7Rozmixujeme společně s máslem na hladké pyré.
-
8Orestujeme nasekaný česnek, přidáme bylinky, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Zalijeme předem připraveným CHEF Bratenjus.
-
9Provaříme, zredukujeme a zjemníme máslem.