Velikonoční jehněčí hřbet, pyré z lilku a vinná omáčka

  • Brand
  • Čas na přípravu
    130 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Velikonoční jehněčí hřbet, pyré z pečeného lilku, vinná omáčka a divoká brokolice
Suroviny
  • 1700 g jehněčího hřbetu
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 200 g másla
  • 20 g rozmarýnu
  • 100 g petrželové nati
  • 250 g bílé žemle
  • 200 g divoké brokolice
  • 1000 g lilku
  • 20 g česneku
  • 20 g tymiánu
  • 500 ml červeného vína
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Jehněčí hřbet očistíme, okořeníme, vložíme do vakuovacího sáčku společně s máslem a rozmarýnem.
  • 2
    Připravujeme v sous vide lázni na 58° Celsia po dobu 75 minut.
  • 3
    Z usušené bílé žemle a listové petržele, připravíme pomocí kutru bylinkovou krustu.
  • 4
    Maso orestujeme ze všech stran a obalíme v bylinkové krustě.
  • 5
    Brokolici si krátce povaříme a rychle ochladíme. Před podáváním orestujeme.
  • 6
    Lilek společně s česnekem a tymiánem si orestujeme a dusíme do měkka.
  • 7
    Rozmixujeme společně s máslem na hladké pyré.
  • 8
    Orestujeme nasekaný česnek, přidáme bylinky, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Zalijeme předem připraveným CHEF Bratenjus.
  • 9
    Provaříme, zredukujeme a zjemníme máslem.