Dušené jehněčí kolínko

  • Brand
  • Čas na přípravu
    180 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10

Pomalu dušené jehněčí kolínko, pyré ze špenátu, medvědí česnek, omáčka z červeného vína.

Suroviny
  • 10 ks jehněčího kolínka
  • 200 ml rostlinného oleje
  • 1000 g kořenové zeleniny
  • 100 g slaniny
  • 200 g červené cibule
  • 700 ml červeného vína
  • 80 ml CHEF hovězího koncentrátu
  • 500 g listového špenátu
  • 100 g másla
  • 200 ml 30% smetany
  • 300 g medvědího česneku
  • Sůl
  • Pepř
Příprava
  • 1
    Jehněčí kolínka očistíme, osolíme a orestujeme na oleji. Vyjmeme a do výpeku vložíme nakrájenou slaninu a vyrestujeme.
  • 2
    Očistíme kořenovou zeleninu a cibuli a nakrájíme na kostičky. Vložíme na vyrestovanou slaninu a připravíme tmavý zeleninový základ.
  • 3
    Přidáme BUITONI Rajčatový protlak, zarestujeme a zalijeme vínem a CHEF koncentrátem. Přidáme jehněčí kolínka, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
  • 4
    Omyjeme špenát, orestujeme na másle a zjemníme smetanou. Rozmixujeme v jemné pyré.
  • 5
    Opláchneme medvědí česnek, zblanšírujeme a zachladíme v ledové vodě.
  • 6
    Kolínka vyjmeme ze základu, propasírujeme zeleninu a dle potřeby zredukujeme.
  • 7
    Medvědí česnek krátce ohřejeme na másle a servírujeme s kolínkem, špenátovým pyré a omáčkou z červeného vína.