Vánoční krém z pečených kaštanů
Vánoční krém z pečených kaštanů s trhaným masem a slanou vánočkou
Suroviny
Polévka
- 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu kuřecího
- 300 g vyloupaných jedlých kaštanů
- 300 g kořenové zeleniny
- 750 g kachních stehen
- 50 ml 30% smetany
- 100 g másla
- 200 ml bílého vína
- 100 g muškátového květu
- Sůl a pepř
Vánočka
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 30 g droždí
- 20 g vločkové mořské soli
- 200 ml mléka
- 100 g másla
- 3 žloutky
- pomerančová kůra
Příprava
-
1Polévka
-
2Kachní stehna si vykostíme a okořeníme solí a pepřem.
-
3Orestujeme na másle, vyjmeme z hrnce a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a kaštany.
-
4Vše společně orestujeme, zalijeme bílým vínem, necháme odpařit alkohol a přidáme CHEF kuřecí koncentrát, muškátový květ a vodu.
-
5Vložíme zpět do hrnce kachní stehna a dusíme do měkka.
-
6Stehna vyjmeme z hrnce a natrháme. Polévku důkladně rozmixujeme v hladký krém a dochutíme dle potřeby. Zjemníme máslem.
-
7Na másle si opečeme předem připravenou vánočku.
-
8Servírujeme s trhaným kachním masem a toastem z opečené vánočky.
-
9Vánočka
-
10Z cukru, vlažného mléka, droždí a mouky a necháme vzejít kvásek.
-
11Zbývající suroviny vložíme do hnětače a promícháme.
-
12Do hnětače vložíme kvásek a vypracujeme těsto.
-
13Necháme kynout, upleteme vánočku a opět necháme kynout.
-
14Vánočku potřeme bílky, posypeme solí a pečeme do zlatova.