Vánoční krém z pečených kaštanů

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10
Vánoční krém z pečených kaštanů s trhaným masem a slanou vánočkou
Suroviny
Polévka
  • 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu kuřecího
  • 300 g vyloupaných jedlých kaštanů
  • 300 g kořenové zeleniny
  • 750 g kachních stehen
  • 50 ml 30% smetany
  • 100 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 100 g muškátového květu
  • Sůl a pepř
Vánočka
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 30 g droždí
  • 20 g vločkové mořské soli
  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 3 žloutky
  • pomerančová kůra
Příprava
  • 1
    Polévka
  • 2
    Kachní stehna si vykostíme a okořeníme solí a pepřem.
  • 3
    Orestujeme na másle, vyjmeme z hrnce a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a kaštany.
  • 4
    Vše společně orestujeme, zalijeme bílým vínem, necháme odpařit alkohol a přidáme CHEF kuřecí koncentrát, muškátový květ a vodu.
  • 5
    Vložíme zpět do hrnce kachní stehna a dusíme do měkka.
  • 6
    Stehna vyjmeme z hrnce a natrháme. Polévku důkladně rozmixujeme v hladký krém a dochutíme dle potřeby. Zjemníme máslem.
  • 7
    Na másle si opečeme předem připravenou vánočku.
  • 8
    Servírujeme s trhaným kachním masem a toastem z opečené vánočky.
  • 9
    Vánočka
  • 10
    Z cukru, vlažného mléka, droždí a mouky a necháme vzejít kvásek.
  • 11
    Zbývající suroviny vložíme do hnětače a promícháme.
  • 12
    Do hnětače vložíme kvásek a vypracujeme těsto.
  • 13
    Necháme kynout, upleteme vánočku a opět necháme kynout.
  • 14
    Vánočku potřeme bílky, posypeme solí a pečeme do zlatova.