Smažené rybí hranolky s koprem a celerovým pyré

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Oživte své menu trochu jiným zpracováním bílé ryby. Místo bramborové kaše připravte celerové pyré.

Suroviny
  • 800 g filety bílé ryby
  • 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninový
  • 20 g čerstvého kopru
  • 200 ml fritovacího oleje
  • 1000 g celeru
  • 1000 ml mléka
  • Sůl
Příprava
  • 1
    Rybí filety nakrájíme na delší hranolky a posypeme sekaným koprem. Navlhčíme vodou a obalíme v MAGGI Zlaté obalovací směsí sezam.
  • 2
    Usmažíme dozlatova.
  • 3
    Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Uvaříme do měkka ve vodě s mlékem.
  • 4
    Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
  • 5
    Na talíř rozetřeme pomocí cukrářské karty celerové pyré, přidáme rybí hranolky a dozdobíme citronem a byklinkami.

Tip šéfkuchaře: Přílohu můžeme zaměnit za bramborovou kaši, nebo jiné zeleninové pyré