Smažené rybí hranolky s koprem a celerovým pyré
Oživte své menu trochu jiným zpracováním bílé ryby. Místo bramborové kaše připravte celerové pyré.
Suroviny
- 800 g filety bílé ryby
- 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninový
- 20 g čerstvého kopru
- 200 ml fritovacího oleje
- 1000 g celeru
- 1000 ml mléka
- Sůl
Příprava
-
1Rybí filety nakrájíme na delší hranolky a posypeme sekaným koprem. Navlhčíme vodou a obalíme v MAGGI Zlaté obalovací směsí sezam.
-
2Usmažíme dozlatova.
-
3Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Uvaříme do měkka ve vodě s mlékem.
-
4Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
-
5Na talíř rozetřeme pomocí cukrářské karty celerové pyré, přidáme rybí hranolky a dozdobíme citronem a byklinkami.
Tip šéfkuchaře: Přílohu můžeme zaměnit za bramborovou kaši, nebo jiné zeleninové pyré