Smažené rybí hranolky s koprem a celerovým pyré
Oživte své menu trochu jiným zpracováním bílé ryby. Místo bramborové kaše připravte celerové pyré.
- 800 g filety bílé ryby
- 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninový
- 20 g čerstvého kopru
- 200 ml fritovacího oleje
- 1000 g celeru
- 1000 ml mléka
- Sůl
-
1Rybí filety nakrájíme na delší hranolky a posypeme sekaným koprem. Navlhčíme vodou a obalíme v MAGGI Zlaté obalovací směsí sezam.
-
2Usmažíme dozlatova.
-
3Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Uvaříme do měkka ve vodě s mlékem.
-
4Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
-
5Na talíř rozetřeme pomocí cukrářské karty celerové pyré, přidáme rybí hranolky a dozdobíme citronem a byklinkami.
Tip šéfkuchaře: Přílohu můžeme zaměnit za bramborovou kaši, nebo jiné zeleninové pyré
V Nestlé Professional věříme, že skvělá gastronomie začíná u inspirace. Proto pro vás kulinářský recept připravil Jiří Středa, Executive Chef Nestlé, který má více než 20 let praxe v oboru. Jiří pomáhá naším zákazníkům nejen s tvorbou receptů, ale také s návrhem menu, školením personálu a efektivním využitím produktů našich největších značek Chef, Garden Gourmet, Buitoni, Maggi, Thomy a Docello.
Jiří Středa vaří profesionálně od svých 18 let. Devět let vedl vlastní cateringovou firmu, zkušenosti získával také v USA na pozici executive chef. Od roku 2015 je součástí týmu Nestlé Professional a aktivním členem představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Jeho kariéra zahrnuje vaření pro významné osobnosti i účast na prestižních soutěžích – například stříbrné umístění na Villeroy et Boch Culinary World Cup v Lucembursku.
Jiří se neustále vzdělává a sleduje trendy v moderní gastronomii. Patří mezi ně využívání lokálních surovin, zero waste vaření nebo koncept „ghost kitchen“. Inspiraci čerpá ze sociálních sítí a z každodenní praxe. Nejraději připravuje asijskou kuchyni pro její rozmanitost chutí, ale také rád kombinuje českou a francouzskou gastronomii.
Pro naše zákazníky Jiří nabízí víc než jen recepty – pomůže vám vytvořit atraktivní menu, poradí s využitím produktů Nestlé Professional a zajistí školení vašeho týmu. Díky jeho zkušenostem získáte nejen inspiraci, ale i praktické tipy, jak uspět v dnešním náročném gastronomickém prostředí.
Objevte svět moderní gastronomie s Nestlé Professional. Sledujte naše kulinářské recepty, inspirujte se a posuňte své podnikání na vyšší úroveň.