Smažené rybí hranolky s koprem a celerovým pyré

  • Brand
  • Čas na přípravu
    30 min
  • Obtížnost
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Oživte své menu trochu jiným zpracováním bílé ryby. Místo bramborové kaše připravte celerové pyré.

Suroviny
  • 800 g filety bílé ryby
  • 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninový
  • 20 g čerstvého kopru
  • 200 ml fritovacího oleje
  • 1000 g celeru
  • 1000 ml mléka
  • Sůl
Příprava
  • 1
    Rybí filety nakrájíme na delší hranolky a posypeme sekaným koprem. Navlhčíme vodou a obalíme v MAGGI Zlaté obalovací směsí sezam.
  • 2
    Usmažíme dozlatova.
  • 3
    Celer očistíme a nakrájíme na menší kousky. Uvaříme do měkka ve vodě s mlékem.
  • 4
    Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme CHEF Tekutým koncentrátem zeleninovým.
  • 5
    Na talíř rozetřeme pomocí cukrářské karty celerové pyré, přidáme rybí hranolky a dozdobíme citronem a byklinkami.

Tip šéfkuchaře: Přílohu můžeme zaměnit za bramborovou kaši, nebo jiné zeleninové pyré

Kdo pro vás v Nestlé Professional vytvořil kulinářské recepty?

V Nestlé Professional věříme, že skvělá gastronomie začíná u inspirace. Proto pro vás kulinářský recept připravil Jiří Středa, Executive Chef Nestlé, který má více než 20 let praxe v oboru. Jiří pomáhá naším zákazníkům nejen s tvorbou receptů, ale také s návrhem menu, školením personálu a efektivním využitím produktů našich největších značek Chef, Garden Gourmet, Buitoni, Maggi, Thomy a Docello.

Jiří Středa vaří profesionálně od svých 18 let. Devět let vedl vlastní cateringovou firmu, zkušenosti získával také v USA na pozici executive chef. Od roku 2015 je součástí týmu Nestlé Professional a aktivním členem představenstva Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Jeho kariéra zahrnuje vaření pro významné osobnosti i účast na prestižních soutěžích – například stříbrné umístění na Villeroy et Boch Culinary World Cup v Lucembursku.

Jiří se neustále vzdělává a sleduje trendy v moderní gastronomii. Patří mezi ně využívání lokálních surovin, zero waste vaření nebo koncept „ghost kitchen“. Inspiraci čerpá ze sociálních sítí a z každodenní praxe. Nejraději připravuje asijskou kuchyni pro její rozmanitost chutí, ale také rád kombinuje českou a francouzskou gastronomii.

Pro naše zákazníky Jiří nabízí víc než jen recepty – pomůže vám vytvořit atraktivní menu, poradí s využitím produktů Nestlé Professional a zajistí školení vašeho týmu. Díky jeho zkušenostem získáte nejen inspiraci, ale i praktické tipy, jak uspět v dnešním náročném gastronomickém prostředí.

Objevte svět moderní gastronomie s Nestlé Professional. Sledujte naše kulinářské recepty, inspirujte se a posuňte své podnikání na vyšší úroveň.