Husa s kysaným zelím

  • Brand
  • Čas na přípravu
    180 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Burger s trhaným husím masem, glazírované šalotky a kysané zelí se škvarky v lokši

Husa se zelím a lokši v burgeru! Toto originální pojetí tradičního pokrmu si zamiluje každý, nejen milovníci burgerů!

Suroviny
  • 1500 g husích stehen
  • Kmín
  • 200 g cibule
  • 50 g česneku
  • 20 g majoránky
  • 500 g šalotky
  • 20 g rozmarýnu
  • 500 ml červeného vína
  • Hřebíček
  • 500 g kysaného zelí
  • 150 g škvarků
  • 10 ks lokší
  • 10 ks housek na burger
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Husí stehna osolíme, okmínujeme a prošpikujeme stroužky česneku. Vložíme do gastronádoby, přidáme nasekanou cibuli, podlijeme vodou a pomalu pečeme doměkka při teplotě 85° Celsia cca 10 hodin.
  • 2
    Maso vidličkou natrháme na vlákna. Do výpeku přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, nasekanou majoránku a promícháme s masem.
  • 3
    Housky na sucho ogrilujeme.
  • 4
    Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme rozmarýn, hřebíček a cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme červeným vínem. Necháme pomalu zredukovat.
  • 5
    Škvarky rozpustíme, přidáme zelí a krátce prohřejeme. Lokše na pánvi zahřejeme, naplníme zelím a zarolujeme.
  • 6
    Do opečené housky vložíme šalotky, husí maso a jako přílohu servírujeme lokše.

Tip: Burger můžeme zaměňovat dle sezónnosti s trhaným kachním, vepřovým či hovězím masem.