Husa s kysaným zelím
Burger s trhaným husím masem, glazírované šalotky a kysané zelí se škvarky v lokši
Husa se zelím a lokši v burgeru! Toto originální pojetí tradičního pokrmu si zamiluje každý, nejen milovníci burgerů!
Suroviny
- 1500 g husích stehen
- Kmín
- 200 g cibule
- 50 g česneku
- 20 g majoránky
- 500 g šalotky
- 20 g rozmarýnu
- 500 ml červeného vína
- Hřebíček
- 500 g kysaného zelí
- 150 g škvarků
- 10 ks lokší
- 10 ks housek na burger
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Husí stehna osolíme, okmínujeme a prošpikujeme stroužky česneku. Vložíme do gastronádoby, přidáme nasekanou cibuli, podlijeme vodou a pomalu pečeme doměkka při teplotě 85° Celsia cca 10 hodin.
-
2Maso vidličkou natrháme na vlákna. Do výpeku přidáme CHEF Tekutý koncentrát hovězí, nasekanou majoránku a promícháme s masem.
-
3Housky na sucho ogrilujeme.
-
4Šalotky oloupeme a rozpůlíme. Orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme rozmarýn, hřebíček a cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme červeným vínem. Necháme pomalu zredukovat.
-
5Škvarky rozpustíme, přidáme zelí a krátce prohřejeme. Lokše na pánvi zahřejeme, naplníme zelím a zarolujeme.
-
6Do opečené housky vložíme šalotky, husí maso a jako přílohu servírujeme lokše.
Tip: Burger můžeme zaměňovat dle sezónnosti s trhaným kachním, vepřovým či hovězím masem.