Panenka s bylinkami a ragú z čerstvých lišek
Panenka v bylinkové krustě, ragú z čerstvých lišek a prach z lanýžového oleje
Oblíbená kombinace vepřové panenky a liškového ragú oživí lanýžový prach. Lanýžový prach je vyrobený z lanýžového oleje, který je lehce dostupný i v té nejvyšší kvalitě.
Suroviny
- 1500 g vepřové panenky
- 100 g bylinkového mixu (petržel, tymián, rozmarýn)
- 200 g bílé žemle
- 500 g lišek
- 500 ml smetany 30%
- 20 ml lanýžového oleje
- 10 g maltodextrinu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Panenku očistíme a okořeníme. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
-
2Sáček vložíme do sous vide lázně na 55° Celsia po dobu dvou hodin.
-
3Panenku vyjmeme ze sáčku, osušíme a na THOMY Combiflexu orestujeme.
-
4Bylinky a bílou žemli rozmixujeme v kutru na bylinkovou krustu.
-
5Maso obalíme v krustě a nakrájíme na požadované kousky.
-
6Lišky očistíme, orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme CHEF Tekutý koncentrát zeleninový a zjemníme smetanou. Krátce zredukujeme.
-
7Lanýžový olej pomalu metlou zašleháváme do maltodextrinu.
-
8Filírovanou panenku v bylinkové krustě podáváme s ragú z lišek a ozdobíme prachem z lanýžového oleje.
Tip: Maso před samotným vakuováním zabalíme do fresh folie, aby nám drželo hezký tvar válečku.