Panenka s bylinkami a ragú z čerstvých lišek

  • Čas na přípravu
    90 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Panenka v bylinkové krustě, ragú z čerstvých lišek a prach z lanýžového oleje

Oblíbená kombinace vepřové panenky a liškového ragú oživí lanýžový prach. Lanýžový prach je vyrobený z lanýžového oleje, který je lehce dostupný i v té nejvyšší kvalitě.

Suroviny
  • 1500 g vepřové panenky
  • 100 g bylinkového mixu (petržel, tymián, rozmarýn)
  • 200 g bílé žemle
  • 500 g lišek
  • 500 ml smetany 30%
  • 20 ml lanýžového oleje
  • 10 g maltodextrinu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Panenku očistíme a okořeníme. Vložíme do vakuovacího sáčku a zavakuujeme.
  • 2
    Sáček vložíme do sous vide lázně na 55° Celsia po dobu dvou hodin.
  • 3
    Panenku vyjmeme ze sáčku, osušíme a na THOMY Combiflexu orestujeme.
  • 4
    Bylinky a bílou žemli rozmixujeme v kutru na bylinkovou krustu.
  • 5
    Maso obalíme v krustě a nakrájíme na požadované kousky.
  • 6
    Lišky očistíme, orestujeme na THOMY Combiflexu, přidáme CHEF Tekutý koncentrát zeleninový a zjemníme smetanou. Krátce zredukujeme.
  • 7
    Lanýžový olej pomalu metlou zašleháváme do maltodextrinu.
  • 8
    Filírovanou panenku v bylinkové krustě podáváme s ragú z lišek a ozdobíme prachem z lanýžového oleje.

Tip: Maso před samotným vakuováním zabalíme do fresh folie, aby nám drželo hezký tvar válečku.