Thajský salát Larb

  • Brand
  • Čas na přípravu
    45 min
  • Obtížnost
    Středně těžký
  • Number of servings
    10

Thajský salát Larb se smaženým Garden Gourmet® Veganským mletým a pikantním dresinkem nam jim

Larb Moo Isaan je klasické jídlo z Laosu a severního Thajska. V severním Thajsku se tento oblíbený pokrm připravuje ze všech druhů masa, jako je vepřové a kuřecí maso. Když překročíte hranice do Laosu, můžete se setkat i s variantou z buvolího masa, ale používají samozřejmě také kuřecí nebo hovězí maso.Tento recept pracuje s veganským mletým.

Suroviny
10 porcí
  • Lepkavá rýže 100 g
  • Stonky citronové trávy 5 ks
  • Sušené chilli papričky bez semen 6 ks
  • Červená cibule 200 g
  • Koriandr 2 svazky
  • Máta 1 svazek
  • Rostlinný olej 40 ml
  • GARDEN GOURMET® VEGANSKÉ MLETÉ 800 G
  • Listy kaffir limetky, zmražené nebo čerstvé 20 ks
  • Velké sušené červené chilli papričky 4 ks
  • Pečená rýže 2 lžíce
Nam jim dressing:
  • Červené chilli papričky, malé thajské chilli papričky 4 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Limetková šťáva 200 ml
  • Voda 100 ml
  • Med nebo cukr 45 ml
  • CHEF® TEKUTÝ KONCENTRÁT ZELENINOVÝ 45ML
  • Pasta z černého česneku 40 g
  • Sójová omáčka s nízkým obsahem soli 40 ml
Obloha:
  • Bílé zelí 600-700 g
  • Okurky, nakrájené na proužky 400 g
Příprava
  • 1
    Syrovou rýži smažte na suché pánvi při střední teplotě asi 5 minut, dokud nezezlátne.
  • 2
    Pečenou rýži rozdrťte v hmoždíři nebo rozmixujte na hrubý prášek.
  • 3
    Vložte všechny přísady do dresinku a rozmixujte nahrubo. Dochuťte CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým, limetkovou šťávou a cukrem, abyste zmírnili intenzitu chilli papriček.
  • 4
    Očistěte stonky citronové trávy a červenou cibuli a nakrájejte je co nejjemněji.
  • 5
    Omyjte listy koriandru a máty a nakrájejte je nahrubo.
  • 6
    Zahřejte olej ve woku nebo velké pánvi a osmažte Garden Gourmet® Veganské mleté.
  • 7
    Zvyšte na vysokou teplotu po dobu 2-3 minut a přidejte listy kaffir limetky se sušenými červenými chilli papričkami.
  • 8
    Odeberte mleté z ohně a v misce smíchejte s citronovou trávou, sušenými chilli papričkami, cibulí a dresinkem nam jim. Dochuťte podle chuti.
  • 9
    Smíchejte s mátou a koriandrem a naaranžujte do 10 malých misek nebo talířů. Posypte syrovou rýží.
  • 10
    Salát podávejte s nahrubo nakrájeným zelím a okurkovými proužky.
  • Do pokrmu lze použít veškerou syrovou zeleninu, aby se zjemnila pálivost chilli papriček.
  • Nam jim dresink lze také použít jako dip na namáčení.