Thajský salát Larb
Thajský salát Larb se smaženým Garden Gourmet® Veganským mletým a pikantním dresinkem nam jim
Larb Moo Isaan je klasické jídlo z Laosu a severního Thajska. V severním Thajsku se tento oblíbený pokrm připravuje ze všech druhů masa, jako je vepřové a kuřecí maso. Když překročíte hranice do Laosu, můžete se setkat i s variantou z buvolího masa, ale používají samozřejmě také kuřecí nebo hovězí maso.Tento recept pracuje s veganským mletým.
Suroviny
10 porcí
- Lepkavá rýže 100 g
- Stonky citronové trávy 5 ks
- Sušené chilli papričky bez semen 6 ks
- Červená cibule 200 g
- Koriandr 2 svazky
- Máta 1 svazek
- Rostlinný olej 40 ml
- GARDEN GOURMET® VEGANSKÉ MLETÉ 800 G
- Listy kaffir limetky, zmražené nebo čerstvé 20 ks
- Velké sušené červené chilli papričky 4 ks
- Pečená rýže 2 lžíce
Nam jim dressing:
- Červené chilli papričky, malé thajské chilli papričky 4 ks
- Česnek 2 stroužky
- Limetková šťáva 200 ml
- Voda 100 ml
- Med nebo cukr 45 ml
- CHEF® TEKUTÝ KONCENTRÁT ZELENINOVÝ 45ML
- Pasta z černého česneku 40 g
- Sójová omáčka s nízkým obsahem soli 40 ml
Obloha:
- Bílé zelí 600-700 g
- Okurky, nakrájené na proužky 400 g
Příprava
-
1Syrovou rýži smažte na suché pánvi při střední teplotě asi 5 minut, dokud nezezlátne.
-
2Pečenou rýži rozdrťte v hmoždíři nebo rozmixujte na hrubý prášek.
-
3Vložte všechny přísady do dresinku a rozmixujte nahrubo. Dochuťte CHEF® Tekutým koncentrátem zeleninovým, limetkovou šťávou a cukrem, abyste zmírnili intenzitu chilli papriček.
-
4Očistěte stonky citronové trávy a červenou cibuli a nakrájejte je co nejjemněji.
-
5Omyjte listy koriandru a máty a nakrájejte je nahrubo.
-
6Zahřejte olej ve woku nebo velké pánvi a osmažte Garden Gourmet® Veganské mleté.
-
7Zvyšte na vysokou teplotu po dobu 2-3 minut a přidejte listy kaffir limetky se sušenými červenými chilli papričkami.
-
8Odeberte mleté z ohně a v misce smíchejte s citronovou trávou, sušenými chilli papričkami, cibulí a dresinkem nam jim. Dochuťte podle chuti.
-
9Smíchejte s mátou a koriandrem a naaranžujte do 10 malých misek nebo talířů. Posypte syrovou rýží.
-
10Salát podávejte s nahrubo nakrájeným zelím a okurkovými proužky.
- Do pokrmu lze použít veškerou syrovou zeleninu, aby se zjemnila pálivost chilli papriček.
- Nam jim dresink lze také použít jako dip na namáčení.