Kouhout na víně se šalotkou a květákem
Kouhout na víně, glazírovaná šalotka, panchetta chips, pyré z pečeného květáku
Oblíbený francouzský pokrm, který je plný chutí po silném červeném víně, po bylinkách a po kořenové zelenině. Nezalekněte se toho, že chuť bude obsahovat příjemnou kyselinku z vína.
Suroviny
Kohout na víně:
- 1800 g kohoutích stehen
- 200 g šalotky
- 800 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymiánu
- 20 g rozmarýnu
- 700 ml červeného vína
- 250 g žampiónů
- Sůl a pepř
Pyré z květáku:
- 2000 g květáku
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 800 ml smetany 30%
- 100 g másla
- 50 g pancetty
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Maso si očistíme a okořeníme.
-
2Na THOMY Combiflexu orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme bylinky a kohouta.
-
3Zalijeme červeným vínem a dusíme do měkka.
-
4CHEF Tekutý koncentrát hovězí přidáme ke kohoutovi. Společně provaříme.
-
5Na THOMY Combiflexu orestujeme šalotku, žampiony a panchettu jako doplněk do omáčky.
-
6Květák si očistíme a uvaříme. Na THOMY Combiflexu růžičky orestujeme.
-
7Vložíme do mixéru, zalijeme smetanou a máslem, dochutíme muškátovým oříškem a solí.
-
8Rozmixujeme v hladké pyré.
-
9Z plátků panchety si na sucho vypražíme chipsy.