Kouhout na víně se šalotkou a květákem

  • Brand
  • Čas na přípravu
    120 min
  • Obtížnost
    Těžký
  • Number of servings
    10

Kouhout na víně, glazírovaná šalotka, panchetta chips, pyré z pečeného květáku

Oblíbený francouzský pokrm, který je plný chutí po silném červeném víně, po bylinkách a po kořenové zelenině. Nezalekněte se toho, že chuť bude obsahovat příjemnou kyselinku z vína.

Suroviny
Kohout na víně:
  • 1800 g kohoutích stehen
  • 200 g šalotky
  • 800 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 20 g tymiánu
  • 20 g rozmarýnu
  • 700 ml červeného vína
  • 250 g žampiónů
  • Sůl a pepř
Pyré z květáku:
  • 2000 g květáku
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 800 ml smetany 30%
  • 100 g másla
  • 50 g pancetty
  • Sůl a pepř
Příprava
  • 1
    Maso si očistíme a okořeníme.
  • 2
    Na THOMY Combiflexu orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme bylinky a kohouta.
  • 3
    Zalijeme červeným vínem a dusíme do měkka.
  • 4
    CHEF Tekutý koncentrát hovězí přidáme ke kohoutovi. Společně provaříme.
  • 5
    Na THOMY Combiflexu orestujeme šalotku, žampiony a panchettu jako doplněk do omáčky.
  • 6
    Květák si očistíme a uvaříme. Na THOMY Combiflexu růžičky orestujeme.
  • 7
    Vložíme do mixéru, zalijeme smetanou a máslem, dochutíme muškátovým oříškem a solí.
  • 8
    Rozmixujeme v hladké pyré.
  • 9
    Z plátků panchety si na sucho vypražíme chipsy.