Selečí kolínko, glacée z černého piva, zelí z červené řepy, glazírovaná mini kapusta
Hledáte jarní inspiraci, která zaručeně sklidí úspěch? Neváhejte vyzkoušet selečí kolínko s glacée z černého piva, zelím z červené řepy a glazírovanou mini kapustou. Tento recept provoní kuchyni a netradiční kombinací chutí potěší zákazníky.
Suroviny
Vepřová kolínka
- 1500 g vepřových kolínek
- 200 g šalotky
- 800 g mrkve, celeru, petržele
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymiánu a rozmarýnu
- 1000 ml černého piva
- 100 g MAGGI Šťávy k vepřové pečeni
- Sůl a pepř
Dušená červená řepa:
- 1000 g červené řepy
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 200 g červené cibule
- 100 ml octu
- 200 g cukru krupice
- 40 ml CHEF Zeleninového koncentrátu
- Sůl a pepř
Ružičková kapusta
- 500 g růžičkové kapusty
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Sůl a pepř
Příprava
-
1Selečí kolínko:
-
2Maso si očistíme a okořeníme.
-
3Na oleji orestujeme nakrájenou kořenovou zeleninu a šalotku přidáme bylinky a selečí kolínka.
-
4Zalijeme černým pivem a dusíme do měkka.
-
5Připravíme si vepřovou šťávu dle návodu, kterou přidáme ke kolínkům. Společně provaříme.
-
6Zelí z řepy:
-
7Řepu si nakrájíme na nudličky.
-
8Na oleji si orestujeme červenou cibuli nakrájenou na jemno, přidáme řepu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
9Dochutíme cukrem, octem a zeleninovým koncentrátem.
-
10Mini kapusta:
-
11Kapustu si očistíme v horké vodě krátce povaříme.
-
12Na oleji kapustičky orestujeme a dochutíme solí.