Nestlé culinary team

Nestlé Culinary Tým

Nestlé Culinary tým se zúčastnil kuchařské olympiády IKA 2024

IKA, mezinárodní kuchařská olympiáda, je nejstarší, největší a nejvíce rozmanitou soutěží na světě, která oceňuje kuchařské umění. Profesionální týmy kuchařů pracují na perfektním spojení ingrediencí, přípravy a prezentace. Této soutěže se obvykle účastní přes 1800 kuchařů z 67 zemí světa a zhruba 100 tisíc návštěvníků z celého světa.

Letošní olympiáda IKA 2024 se konala v termínu od 2. do 7. února 2024 v německém Stuttgartu a náš Nestlé Culinary tým reprezentoval Českou republiku v kategorii Community Catering Teams. V této kategorii jsou složené týmy ze 4 kuchařů a 2 pomocných kuchařů, kteří připravují tříchodové menu.

Úkolem je v jeden den připravit předkrm a hlavní jídlo pro 120 hostů, a navíc přichystat konferenční catering pro 24 hostů. Soutěž také předepisuje kompozici jednotlivých chodů a přidává různé nutriční či dietní požadavky, jako jsou rostlinná strava, ryba, nízkosacharidová strava apod.

Nestlé Culinary Team
Reportáž z olympiády IKA 2024
Jak prožili kuchaři Nestlé Culinary týmu nezapomenutelné soutěžní dny v německém Stuttgartu? Přečtěte si naši reportáž ze soutěže.

Medailonky kuchařů

V rámci tréninků jsme naše kuchaře vyzpovídali, abychom zveřejnili krátký rozhovor s každým z nich. V rozhovorech se například dozvíte, jaké jsou aktuální trendy v kulinařině a kde členové týmu sbírají inspiraci.

Jiří Středa
Jiří Středa
Culinary advisor & executive chef Nestlé Professional CZ&SK
jirka zeman
Jiří Zeman
Šéfkuchař ve společnosti Incatering Praha
Pavel Voříšek
Pavel Voříšek
Šéfkuchař v restauraci Originál Formanka
Dušan Svoboda

Dušan Svoboda

Technolog v Nemocnici Na Homolce
Miloš Kopal
Miloš Kopal
Kuchař a Bussiness Development Manager Nestlé Professional CZ
Radek Daníček
Radek Daníček
Obchodní specialista & Kulinářský trenér Nestlé Professional CZ
Karel Fiala
Karel Fiala
Šéfkuchař v hotelu Máma Pec pod Sněžkou

Tréninky

Nestlé Culinary Tým

Jak vypadá taková příprava na olympiádu? Podívejte se na reportáž z prvního tréninku za přítomnosti našich partnerů v Nemocnici Na Homolce v Praze nebo si přečtěte o druhém tréninku, který již probíhal za zavřenými dveřmi v prostorách pražské centrály Nestlé.

Také třetí trénink byl neveřejný, ale během čtvrtého tréninku naši kuchaři pohostili zástupce obchodních partnerů Nestlé Professional a vy se můžete s průběhem tréninku i postřehy našich kuchařů seznámit v tomto článku. V posledním příspěvku vám s radostí představujeme celé menu, které si kuchaři Nestlé Culinary týmu přichystali pro soutěž a přinášíme reportáž z posledního tréninku určeného veřejnosti.

Naši partneři

Kayser

 

Rybi

 

Logo

 

Studio zdravého obouvání logo

 

 

 

Vpresu

 

Robot Coupe

 

CZ Kampot

 

Nestlé Professional CZ&SK: