Nestlé Professional - Aktuality ze světa kulinařiny a kávy

Novinky

Nechte se inspirovat novinkami ze světa kávy a kulinařiny.
mletí

Využití kávové sedliny

Na světě se vypije každý den cca 2.250.000.000 šálků káv a její spotřeba neustále roste. Produkce i konzumace kávy má díky těmto číslům velký dopad na životní prostředí. V Nestlé Professional se snažíme dopady pěstování a produkce kávy co nejvíce zmírnit prostřednictvím programů zaměřených na regenerativní pěstování kávy.

Barista Jiří Čad

Jak probíhá baristický kurz u profíků z Nestlé Professional?

Zajímá Vás káva? Chtěli byste se zúčastnit baristického kurzu? Nebo jste se již v minulosti baristického kurzu zúčastnili a chcete si své vědomosti rozšířit? 

Nescafe banner

Máte chuť na brazilskou kávu?

Vše, co jste o brazilské kávě možná (ne)věděli

Prichazi jaro a s nim Velikonoce, jakymi recepty se muzete inspirovat

Přichází jaro a s ním i Velikonoce, jakými recepty se můžete inspirovat?

Na přelomu letošního března a dubna křesťané slaví oblíbené Velikonoce. Svátek zmrtvýchvstání Ježíše Krista se dostává do životů i nevěřících. Už tradičně jsou tyto svátky i symbolem příchodu jara, kvetoucí zeleně a konce zimních dní.

Banner Brambora v Kave

Když káva nevoní, jak má

Setkali jste se už při mletí nebo pití kávy s pachem, který připomínal syrovou bramboru? Ať už jste „Potato Taste Defect“ zažili na vlastní kůži, nebo jste o něm jenom slyšeli či četli, pojďme se na tuto problematiku podívat pozorněji.

Chrest Zeleny

Chřestová sezona je opět tady

Chřest byl nejen oblíbeným afrodiziakem starých Řeků a Římanů, ale jeho obliba přetrvala dodnes. Začátek chřestové sezóny je ve znamení velkých očekávání, a tak by ve vaší nabídce neměl chybět. Víte, čím se jednotlivé druhy liší a jak je připravit co nejlépe? Máme pro vás pár tipů na jeho nákup, přípravu i skladování.

Cerne Kavarenske Zlato Kavova Sedlina

Černé kavárenské zlato: Kávová sedlina

Napadlo vás, že zbytky po přípravě kávy se dají efektivně a ekologicky využít? Máme pro vás pár tipů, jak je zužitkovat a přispět k hladkému chodu svého podniku.

Sezony V Gastronomii Nechte Rocni Obdobi Proniknout Do Vasich Podniku

Nechte roční období proniknout do Vašich podniků

Střídání ročních období by měla pocítit také kuchyně! Čtyři sezóny jsou skvělou příležitostí oživit zajeté menu a vždy přinesou čerstvý vítr po měsících stereotypu. Každá gastronomická sezóna má svoje silné suroviny, z kterých je třeba čerpat. Menu také ozvláštní tradice a svátky, které se vyplatí sledovat. Výhodné to může být i pro váš rozpočet. Ceny ingrediencí totiž během roku značně kolísají – příkladem je dýně nebo chřest. Vytěžit můžete i z jejich lepší kvality, čerstvosti a chuti

Zivocisne Ingredience A Jejich Rostlinne Alternativy

Živočišné ingredience a jejich rostlinné alternativy

Vegetariánské alternativy masa jsou blízké známé chuti a struktuře masa. Můžou obsahovat koření nebo jiné chutě, které simulují chuť masa.

Kuřecí prso - recept

Jedno kuře = čtyři recepty

Jedno kuře = čtyři recepty

Světem přípravy kávy vás provází Jiří Čad

Online Coffee Academy

Naučte se pod vedením profesionálního baristy správně připravit espresso, perfektně našlehat mléčnou mikropěnu, seřídit mlýnek a dobře vyčistit profi kávovar. 

Rodinne Menu

Rodinné menu

Uplynulo pár týdnů, kdy se většina zaměstnanců z firem a společností přemístila do provizorních kanceláří ve svém domově. Školy se uzavřely, děti studují doma s rodiči. Skloubit pracovní videohovory, učení školáků a ještě denně 2krát vařit je pro většinu lidí téměř nadlidský výkon.

Novinky

Nenašli jste co hledáte?